Подходящи билки за понижаване на кръвната захар

Много хора страдат от повишена кръвна захар, което често може да доведе до редица проблеми за организма. За щастие, има много природни начини, чрез които нивото на кръвната захар може да бъде понижено. Те не са вредни и само могат да допринесат за благосъстоянието на организма. Днес сме ви подготвили няколко от най-подходящите билки за понижаване на кръвната захар.

Канела

Канелата е много известна съставка, която много хора обичат да добавят към кафето и сладкишите. Тя добавя сладост, без да добавя допълнителна захар. Също така, тя може да регулира нивата на инсулин, глюкоза и мазнини в кръвта. Допълнително, екстрактът от канела има положително влияние върху кръвното налягане.

Бял трън

Белият трън, известен още като млечен бодил, може да помогне при редица заболявания. Екстрактът от бял трън е богат на антиоксиданти, като едновременно с това има страхотни противовъзпалителни свойства. Допълнително, тази билка понижава кръвната захар без да води до каквито и да е странични ефекти.

Босилек

Босилекът е вкусна и полезна билка, която може да помогне за контрол на кръвната захар, ако се приема на гладно или след хранене. За добър ефект, трябва да се приема сок от листата на босилек. Той има още много полезни свойства, като например облекчаване на болките в корема и помощ при алергии.

Женшен

Женшенът е чудесен начин за повишаване на секрецията на инсулин в тялото. Тази билка води до намаляване на кръвната захар, а ако се приема достатъчно често, тя може да ги контролира и напълно. Въпреки това, приемът на женшен трябва да бъде внимателен, тъй като не бива да се комбинира с лекарства и може да доведе до не толкова добри ефекти.

Глухарче

Глухарчето има различни лекарствени приложения, като едно от тях е помощ при диабет и понижаването на кръвната захар. Листата от глухарче могат да се използват в салати, или да се хапват отделно. Коренът на глухарчето стимулира производство на повече инсулин. Прием на екстракт от глухарче може да подпомогне регулирането на кръвната захар по един чудесен и напълно здравословен начин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл