Салма Хайек: Обичам да готвя на мъжа ми

Сексуална жега от Мексико

Никога не е късно за флирт

Важно е децата отрано да бъдат научени, че има неща, които не могат да имат, а понякога и не трябва да имат

Не съм по диетите и спорта

Имам колекция от откраднати сърца

Разкошната мексиканска екранна атракция Салма Хайек навърши 53 години в началото на септември и отпразнува повода като пусна снимки по бански и демонстрира, че времето не се е отразило на нейната прочута пищна фигура. Хайек една от най-големите латиноамерикански звезди в Холивуд. Тя пробива в голямото кино с роли в “От здрач до зори” и “Десперадо” на Робърт Родригес. През 90-те се превръща в световна секс икона и е една от най-желаните жени в публичното пространство. Салма се утвърждава като качествена актриса с драматични изпълнения във филми като “Фрида” и “Диваци” на Оливър Стоун. Днес тя продължава да бъде смятана за една от най-красивите и атрактивни жени в развлекателната индустрия и участва в престижни проекти за киното и телевизията.

[modula id="3349550"]

- Салма, Вие също се включвате в световната супергеройска комикс мания с роля в предстоящия филм Eternals на “Марвел”. Какво Ви привлече към проекта?

- Тези истории наистина владеят популярната култура и за мен беше удоволствие да приема да се снимам в Eternals. Екипът е чудесен, а историята - страшно мащабна и вълнуваща. Това е сага за раса от безсмъртни същества, които са оформили историята на планетата Земя и са изиграли ключова роля в създаването и унищожаването на човешките цивилизации. Нямам търпение до премиерата и ще ми бъде много интересно да видя реакциите на феновете на комикси и супергери и как точно този филм ще се впише в огромната мозайка от свързани истории на “Марвел”.

- След толкова много роли и успехи, Вие продължавате да работите на пълни обороти. Какво Ви мотивира?

- Чувствам се като страшна късметлийка. На моята възраст съм постигнала много неща. Но най-огромно щастие ми доставя откриването на любовта. Открих любовта и това ме кара да смятам себе си за изключително голяма късметлийка.

- Това за мен е №1, най-голямото ми постижение. Несъмнено. Имам до себе си фантастичен партньор, с когото мога да споделя живота си и в когото още съм влюбена. Той ме подкрепя, вдъхновява ме, стимулира ме да израствам като личност. Късметлийка съм също, защото имах възможността да родя дете. То се появи късно в живота ми и бе напълно вероятно да не успея да имам собствено потомство, но все пак стана. Съпругът ми Франсоа има три деца от друга връзка и сега двамата имаме общо четири, а аз обичам децата страшно много. В момента мога да имам едновременно кариера и голямо семейство, което е страхотно. Обичам да готвя на мъжа ми и на дъшеря ни. Защото често жените на моята възраст имат проблеми в Холивуд, казвали са ми, че няма как да работя тук, за съжаление в развлекателната индустрия има нещо като срок на годност за жени и той често изтича, след като те навършат 30. А не трябва да е така. Никога не е късно да направиш кариера, да намериш любовта, да флиртуваш, да бъдеш себе си, да откриваш нови неща. Възрастта не трябва да ни спира.

- Колко важен е за Вас мексиканският произход?

- Има нещо наистина красиво в латиноамериканската култура. С филма “Как да бъдеш латино любовник” се опитахме да го пресъздадем през моя персонаж, да го въплътим в образа. Ние не обичаме да предаваме нашите хора, имаме силно чувство за общност. Държим страшно много на семейството. Имаме капацитет да прощаваме. Винаги сме готови да отворим вратите си и да подкрепяме своите хора в добри и лоши времена. За нас кръвната връзка е особено силна и мексиканците държат изключително много на нея. Това ме кара да се гордея със своя латиноамерикански произход. Уважаваме по-възрастните. В Америка забелязвам много хора, които просто се отказват от своите остаряващи родители и близки, защото в един момент те стават пречка за тях, превръщат се в препятствие, развалят комфорта. Вярвам, че трябва да се справим с това и да надмогнем подобни поведенчески модели. Чувствам, че сме длъжни да уважаваме мъдростта на по-възрастните, да обичаме и почитаме техния опит и живот. Те са ни отгледали, дали са ни ценни житейски напътствия, превърнали са ни в личности. Да се уважават възрастните хора е добродетел, от която се нуждае.

- Как усещате днес латино общността в САЩ?

- Много съм щастлива, че живея в епоха, която донесе толкова много промени за латиноамериканската общност. Трябва да работим постоянно. Сега всичко е различно. Когато започвах своята кариера, беше несравнимо по-трудно да пробиеш и да успееш. Положението на жените също се промени. Животът ми предложи страшно интересни ситуации и събития, станах свидетел на толкова прекрасни неща и промени. Също така философията ми за живота, сега като съм на половин век, вече диктува да релаксирам повече. Не е проблем да не съм най-красива или най-секси. Разбирате ли какво имам предвид. Сега хората могат да вникнат и в другите страни от моята личност, защото няма да са толкова разсеяни от младостта и красотата. Чувствам се комфортно във възрастта и кожата си. Дори белите коси не са ми проблем, преди време ги пуснах, но трябваше да ги боядисам за филм.

- Планирате ли някакви подмладяващи промени?

- Засега ще се огранича с боядисването на косата и ползването на качествена козметика. Нямам ботокс и други интервенции. Може би на по-късен етап ще променя мнението си, но засега нямам никакви проблеми с това да бъде една жена, прехвърлила 50-те. Искам да изглеждам добре, но аз никога не съм имала тялото на супер модел. Не съм слабичка или мускулеста. Не съм по диетите и спорта. Винаги съм притежавала пищни форми.

- Играете майка в “Как да бъдеш латино любовник”. Как сравнявате персонажа с действителната си майчинска роля в живота?

- С героинята ми от филма, която се казва Сара, споделяме множество майчински техники. Аз също не давах на моята дъщеря да ползва смартфон, когато беше по-малка. Важно е децата отрано да бъдат научени, че има неща, които не могат да имат, а понякога и не трябва да имат. Трябва да знаят, че ще получат някои неща, които желаят сега, чак след години. Важно е да осъзнаят, че не всяка тяхна прищявка ще бъде изпълнена автоматично, механично и на момента. Всички деца в класа на дъщеря ми вече имат смартфони, но това не ме интересува и аз все още не съм купила устройство за нея. Има още време, докато порасне за личен телефон. Но иначе не съм особено строг родител, не съм стриктна с нея и я окуражавам да пробва различни неща, да експериментира, да бъде любопитна към света около нея. Само в някои отношения съм стриктна и принципна и държа на тях, държа да има няколко основни правила, които да се спазват. На мнение съм, че балансът между правила и лична свобода е от изключително значение за развитието на децата и изобщо не е лесно да бъде постигнат. Индивидуалността на всяко дете е много важна, защото не всички деца са еднакви и един родител никога не трябва да забравя това.

Коментари

Задължително поле