Стивън Хокинг се появи чрез холограма в Хонконг

Стивън Хокинг

Известният физик Стивън Хокинг се обърна към аудитория в Хонконг посредством холограма, изтъквайки ползата от тази технология, която все по-често се използва в политиката и шоубизнеса, предаде Франс прес.

Британският учен се появи чрез холограма пред стотици хора, които го аплодираха, докато той описваше кариерата си и отговаряше на въпроси за вероятността да съществува живот на други планети, използването на въпросната технология в образованието и последствията от брекзит за Великобритания.

75-годишният Хокинг прецени, че избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ е част от поредица успехи на крайната десница, които биха могли да имат сериозни последствия за бъдещето на научните изследвания.

"С брекзит и Тръмп присъстваме на глобална съпротива срещу експертите - каза той по време на първата си поява в Хонконг от 2006 г. - Този завой надясно идва в момент, когато планетата се сблъсква с много кризи, свързани с околната среда, от климатичните промени до обезлесяването. Проблемите ще трябва да бъдат решени от науката и технологиите."

Хокинг е засегнат от амиотрофична латерална склероза - невродегенеративно заболяване на двигателните неврони, заради което е парализиран и може да контактува единствено с помощта на компютър и вокален синтезатор. /БТВ

 

https://twitter.com/davi326/status/845328828989886466

 

Коментари

Задължително поле