Труден ден за Овните, неочаквани събития за Близнаците – Дневният хороскоп на Алена

На 2 април 2020 да почерпят

Връзката между възрастта и коронавируса (ИНФОГРАФИКА)

Костадинов подписа със „Стабек“

Неспасяемият българин или паметник на българското спасение Какъв да бъде мемориалът, от който всички у нас ще са доволни

Карантина за Великден и Гергьовден Вижте мненията на икономисти, медици, работодатели и интелектуалци за намеренията на властта

Смъртните случаи от коронавируса в Европа надхвърлиха 30 000

Националният оперативен щаб: Дай Боже БЦЖ да помага (обзор)

Разединението гони вируса! Чесънът не помага, но поне държи останалите на разстояние

Държавният секретар на САЩ в разговор с Борисов: България ще е сред първите страни, с които ще бъде споделена ваксина срещу коронавируса

Чиновническо недоглеждане спря проекти за милиони Параграф 22 в Закона за извънредното положение заплашва да изпрати хиляди в бюрата по труда

Творчески съюзи искат повече пари за култура

САЩ очакват до 240 000 жертви Тръмп предупреди за “две много болезнени седмици”

Обвиниха осем от кръвната мафия Заради пандемията цигани искали 500 лева за половин литър

По-малък данък печалба при инвестиция във ферма

Шеф Виктор Ангелов: Търся великани в кухнята

Победата е споделената мечта на всички 18 участници в третия сезон на Hell’s Kitchen България, който стартира на 25 февруари. Но само един ще я постигне, затова те не крият готовността си да се борят за нея с всички средства. След като един от участниците сподели, че е готвил лично за Джейсън Стейтън и отборът на Манчестър Юнайтед, останалите веднага се включиха на висока звездна скорост и заваляха признания, че сред претендентите да грабнат голямата награда – 100 хиляди лева и работа в ресторант на шеф Виктор Ангелов има такива, които вече са спечелили кулинарното одобрение на топ звезди като Вин Дизел, Стивън Сегал, Лейди Гага и Харисън Форд. Това, което обединява известните е предпочитанието към здравословна кухня, приготвена от висококачествени пресни продукти с минимално използване на мазнина.

„Затова много важно е правилната употреба на различни подправки, които да създадат уникален вкус и аромат на блюдата, без на нарушават здравословните им качества. Пърженето е строго забранено в диетата на звездите“ – така обобщават участниците своя опит със знаменитостите.

От българските звезди, за които участниците са приготвяли храна, като най-голям естет и гурман се очертава Азис, а с най-малко претенции е волейболния ни ас Владо Николов.

„Да готвиш за звезди е голямо предизвикателство, но дори това не може да се сравни с предизвикателството да готвиш за шеф Ангелов“, споделя една от участничките, чиято мечта е да отвори собствен ресторант, след като, разбира се, спечели възможността да се обучи при шеф Ангелов. „Само като те погледне, имаш усещането, че вече знае не какво правиш в момента, а как точно ще сгрешиш в следващите 10 минути. Интересно е, че повечето хора го смятат за строг, а за мен той е изключително справедлив и лесно прощаващ. Той е отдаден на това да ни научи и тази енергия не те сковава, а те вдъхновява“.

Сред участничките има и такива, които свързват кариерата си и с шоу-бизнес – две от тях искат да имат собствено кулинарно предаване, а едната е изявен кулинарен блогър в Инстаграм. Повечето от тазгодишните професионалисти в Hell’s Kitchen се увличат по италианска и испанска кухня, защото те са едновременно близки до нашия вкус и дават много широко поле за интерпретации. Следващите по популярност са азиатската и индийската, които в световен мащаб са превзели етно кулинарната сцена и всеки модерен шеф трябва да е запознат с екзотичните им потайности.

Участниците в третия сезон на Hell’s Kitchen споделят, че любимата им кухня е българската. „Ако български готвач не може да сготви една хубава мусака и да я поднесе така, все едно сервира омар, то тогава не е никакъв готвач“ казва участникът, чиято мечта е да отвори ресторант за българска кухня.

Масово участниците в новия сезон на Hell’s Kitchen България казват, че в кухнята биха могли да ги извадят от равновесие, хаоса и дезорганизацията, мудността и разбира се неодобрението на Шеф Ангелов.

Жените са единодушни, че ще са на „седмото небе“, ако шеф Виктор Ангелов ги похвали и са категорични, че само един негов критичен поглед ще е достатъчен, за да се разплачат. Мъжете твърдят, съвсем очаквано, че не са толкова емоционални и ще успят да владеят емоциите си, но зрителите от опит знаят, че предаването не спестява и мъжките сълзи.

След първите няколко дни на интензивна подготовка и сериозни предизвикателства в Кухнята на ада, впечатленията на участниците от колегите им все още са само позитивни и варират от „професионалисти със самочувствие“ и „сериозна конкуренция“ до “супер са“ и „позитивни хора“.

Това не бива да ни заблуждава, коментира шеф Виктор Ангелов, чийто опит показва, че най-позитивно настроените в началото участници, най-бързо се превръщат във вълчи конкуренти и обратното. Именно тези обрати са най-интересните според него и той е готов с нови похвати и предизвикателства към участниците, които да ги извадят зоната им на комфорт. „Това е необходимо, за да се вдигне градуса на емоциите. Защото без пот, сълзи и емоции под налягане можеш да станеш добър професионалист, но никога велик шеф, а аз търся великани в кухнята“.

Очаквайте новия сезон на Hell’s Kitchen България от 25 февруари в 21.00 ч. по NOVA.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.