Ан Хатауей: Не съм невинна холивудска принцеса

Актрисата стана една от „Бандитките на Оушън”

Казахме си, че е време за женска версия на „Бандата на Оушън”. Наистина мисля, че дамите може да се справим със задачата да изведем един готин шпионски филм до широката публика

Вече имам по-качествен и рафиниран подход, когато селектирам сценарии. Идеята е да правя нещо, което наистина желая, да мога да потъна и да се потопя в предложения персонаж, да видя себе си

Ан Хатауей е една от най-атрактивните и успешни американски актриси за последните десет години. Тя извървя пътя от звезда за тийнпоколението с „Дневниците на принцесата“ до сериозна и уважавана актриса, носителка на „Оскар“ с „Клетниците“. Малко по-късно експериментира с необичайния филм Colossal. В един момент от кариерата си Ан Хатауей чувствала, че се носи по течението в професионален план, но нещата си дошли на мястото. На 35 години Ан Хатауей е част от елита на Холивуд. Тя има репутацията на престижна и сериозна изпълнителка - особено след наградата „Оскар” за поразително емоционалната и дълбока игра в епичния мюзикъл на режисьора Том Хупър “Клетниците”. Сега тя се е ориентирала към света на комерсиалните пресъздавания на класики с феминистки ъгъл. Хатауей е сред звездите на „Бандитките на Оушън“, който е един от очакваните филми на годината и представлява женска версия на „Бандата на Оушън“ с Джордж Клуни, Брад Пит и Мат Деймън.

- Ан, разкажете ни малко за „Бандитките на Оушън“, който е един от най-големите и очаквани филми на 2018-а година?

- Много се гордея с участието си в този филм. Гарантирам ви, че ще се забавлявате. Постарахме се да направим един наистина модерен, свеж хит за масова публика и казвам това без сарказъм или скрита ирония. „Бандитките на Оушън“ ще забавлява зрители от всички възрасти, жени и мъже, хора с всякакви предпочитания.

- Как се стигна до реализирането на този проект?

- Казахме си, че е време за женска версия на „Бандата на Оушън“. Наистина мисля, че дамите може да се справим със задачата да изведем един готин шпионски филм до широката публика. Ще успеем да усмихнем дори и най-скептичните зрители. Режисьор е страхотният професионалист Гари Рос, който е и сценарист наравно с Оливия Милч, а продуценти са добре познатите на всички ни Стивън Содърбърг, Джордж Клуни и Сюзън Екинс. Имах възможността да си партнирам с прекрасни актриси - Сандра Бълок, Кейт Бланшет, Сара Полсън, Риана, Хелена Бонъм Картър, Минди Калинг, Оливия Мън, Дакота Фанинг, Кейти Холмс. Да не забравяме и мъжете - Мат Деймън, Ричард Армитидж. Оливия Мън, Дакота Фанинг, Кейти Холмс, Джеймс Кордън, Карл Райнър... Наистина един страхотен актьорски екип.

- Какъв е сюжетът на филма?

- В центъра на историята на „Бандитките на Оушън“ е Деби Оушън (Сандра Бълок) – сестрата на Дани, която излиза от затвора и започва да планира обира на безценна огърлица, по време на известната Мет Гала в Ню Йорк. За целта ? трябва екип, който включва още седем колоритни жени, в изпълнение на Кейт Бланшет, Сара Полсън, Риана, Хелена Бонъм Картър, Минди Калин, Нора Лъм и, разбира се, моя милост.

- Как Ви се отрази световния триумф на „Клетниците“?

- След успеха на филма и прекрасното посрещане на моето изпълнение аз постоянно получавах предложения. И все още е така. Но в един момент почувствах, че се нося в едно особено, трудно за точно определяне и доста некомфортно за мен пространство между повърхностното развлечение и дълбокото високо изкуство. Не успявах да се свържа със сценариите, които моите агенти ми изпращаха. Чувствах се изолирана и отдалечена от работата. Всички нови предложения всъщност ми се струваха като някакви версии на неща, които вече бях правила и пресъздавала на екрана. Имах и нужда да се отърва от репутацията и имиджа на холивудска тийн принцеса, който се залепи за мен с „Дневниците на принцесата“. Аз не съм невинна холивудска принцеса, повярвайте ми. Няма да навлизам в детайли, но определено не съм абсолютния идеал за поведение, морал и пример за подражание. Но се старая да бъде по-добър и откровен човек, това е извън всякакво съмнение.

- Преди време споделихте, че участието Ви в независимия филм „Colossal“ Ви е помогнал да излезе от творческия застой. Как стана това?

- Да, точно така. Този филм бе толкова див, освободен, смел, цветен, неортодоксален, различен и креативен. Още в начабото моите хора ми казаха, че това е най-странното нещо, което са могли да намерят. Аз го обикнах, защото самата му ДНК е толкова различна. Искам да кажа, че този филм е нетрадиционен и свеж, без точно да се опитва да е нетрадиционен и свеж. Не беше някакво пони, направено да изглежда като еднорог. Беше си чист еднорог.

- Как избирате ролите си?

- Вече имам по-качествен и рафиниран подход, когато селектирам сценарии. Идеята е да правя нещо, което наистина желая, да мога да потъна и да се потопя в предложения персонаж, да видя себе си. Усъвършенствам умението си да откривам вдъхновение в сценариите, да извличам смисъл от това, което правя като актриса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Интервюта