Блейк Лайвли: Яжте всичко, но да е качествено

“Оказа се, че няма как да отслабнеш, като се ровиш в инстаграм“

Блейк Лайвли не е точно жена, която се храни като птиченце и постоянно е на диета. Всъщност, звездата от сериала “Клюкарката” яде много и по принцип няма проблем с метаболизма. По природа е стройна и сексапилна, затова не й се налага да полага усилия, за да е във форма. Дори първата бременност не успява да развали крехката й фигура. Но ето че с напредването на годините - младата холивудска богиня е вече на 31, и на нея се случи да напълнее. С второто си дете Лайвли качи цели 27 кила.

Ако за нас, обикновените хора, близо 30 кг. отгоре са драма, за холивудските звезди нещата стоят още по-зле. Външността е едно от средствата, с които си изкарват прехраната, така че не могат да си позволят да се занемарят задълго. След като роди дъщеричката си Инес, Блейк не се помайва, а нае реномиран личен треньор на име Дон Саладино.

61-blake“След второто дете е различно. Това не е нормалното ми тяло. Уча се да обичам тялото си във всяка форма, но ми е доста трудно - май имам много за учене”, шегува се Лайвли. С помощта на хранителен режим и тренировки Блейк се отърва от излишната тежест, която, по думите й, качила за 10 месеца, а сваляла цели 14. Или, както сама обобщава: “Оказа се, че няма как да отслабнеш, като се ровиш в инстаграм, гледаш стегнатите дупета на разни моделки и се питаш: “Ех, защо и аз не съм като тях?” Може да станеш като тях, но си трябват усилия.” 4-5 пъти седмично във фитнеса с тренировки от по половин-един час. Най-важното е качеството, а не количеството на храната, обяснява треньорът Саладино.

Според треньора на моделите и звездите Дон Саладино най-голямата грешка е да се подложи тялото на калориен дефицит. Обикновено диетолозите и треньорите вземат едни хора, които са свикнали да си хапват и пица, и соленки, и торти, и ги подлагат на почти пълен глад.

“Вярвам, че храната е лекарство. Вярвам, че човек може да отслабне, без да гладува, - казва Дон. - Номерът не е да се подложиш на някаква строга диета, от която да си постоянно гладен. Въпросът е да научиш тялото да поглъща и изгаря по-голямо количество калории - протеини, въглехидрати и мазнини - да се превърне в пещ за изгаряне на тлъстините. С Блейк точно така постъпихме - тя през цялото време си ядеше всичко.”

Тайната на успешното слабеене е - умерен, а не тежък, хранителен режим и редовни тренировки. Важното е храната да е качествена и да не се прекалява, обяснява треньорът на Блейк. Ако яде паста, нека пастата да е възможно най-качествената, ако ще е сладкиш - да е от хубави, полезни продукти. Разбира се, изключват се полуготовите храни, пакетираните закуски с преработени мазнини, транс-мазнини, захар, царевичен сироп и т.н. Винаги има начин човек да се храни с хубава храна, дори и да не е богат. И още нещо - алкохолът е забранен.”

От менюто си Блейк гледа да изключва храните с глутен и соя. “В един момент човек осъзнава, че соя има във всичко - в здравословните храни, в пълнозърнестите, навсякъде. Като спреш да ядеш соя и глутен, щеш не щеш се оказваш суровоядец. Или почти,” споделя Лайвли.

Първата й поява във филм е на 11 г. - през 1998 г. в мюзикъла Sandman, чийто режисьор е баща й Ърни Лайвли. Истинската й кариера в киното започва с “Женско братство” (2005), в който си партнира с Амбър Тамблин, Алексис Бледел и Америка Ферера. Световна слава Блейк печели благодарение на превъплъщението си в разглезената и скандална богаташка Серина ван дер Удсен в сериала “Клюкарката”.

Четворката на Блейк

Блейк Лайвли и съпруга ът - актьорът Райън Рейнолдс, имат тригодишното момиченце с момчешкото име Джеймс. Дъщеричката им Инес вече е на две години. Блейк и Райън сключиха брак през 2012 г. Инес е родена 2016 г. На тази снимка Лайвли все още не е свалила натрупаните след раждането килограми.

 

Съветите на Дон Саладино:

Тренировки за след раждане

61-don-saladinoЖените с бебета не бива да тренират по същия начин, както останалите дами. Те имат различни нужди. Обикновено носят детето си на единия хълбок, от което тялото се изкривява асиметрично. Опитайте се по няколко часа да прекарате с 10-15 кила на ръце и ще видите що е то болки в гърба. Отделно, натоварването им е много голямо. Повечето майки не си доспиват. При тях упражненията трябва да са за издръжливост, засилване на мускулатурата и корекции на асиметричното изкривяване. Не бива да се подлагат на високо интензивни интервални тренировки HIIT (от англ. high-intensity interval training), при които се редуват упражнения с висок и нисък интензитет или упражнения с висок интензитет и кратки периоди на почивка. Това би било безотговорно. Калории се изгарят и с равно темпо - на велоергометъра, пътеката или степера.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Гурме