Папа Франциск замина за посещение в Тайланд

Чуждите инвестиции нараснаха със 152% Задгранични компании изтеглят капитали от страната

Цената на „Гражданска” нараства до 400% за шофьори с нарушения По-скъпа застраховка за 21 км/ч превишение на скоростта

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 20 ноември 2019

Двама души загинаха, падайки в дупка с вряла вода на пътя в Русия

Застреляха в гръб бургазлия до езерото Вая (обзор) Убитият бил криминално проявен

Украйна ще строи град на Луната

5G мрежата е опасна колкото кафето

Разменяме изложби с Ермитажа 5 години напред Министерство на културата на визита в Москва

Режим на водата в 6 области в страната

БСП София: Демонстрираните намерения на ГЕРБ и на кмета Фандъкова за промяна в стила и начина на работа, остават само предизборни обещания

Оправдаха прокурор, бил невменяем

Кмет и фолк певец връщат парите за къщи за гости 158 проекта възстановяват пълната сума

Наводнението във Венеция е повредило мозайки и колони в катедралата Сан Марко

Ловци от Норвегия и Гърция отстреляха 100 фазана

Излезе ръководство по кръстосване на животни с хора

За отглеждането на човешки органи в животни или използването на хибридни същества с цел да се изучат методите за лечение на човешки болести вече има ръководство, публикувано от вътрешното министерство на Великобритания. Документът излиза след консултации с Управлението по използване на човешки тъкани, Управлението по оплождане и ембриология на човека и Академията на медицинските науки на Великобритания.

Посочения род дейности ще бъдат разделени по категории и степенувани. Няма да се набляга на обичайните за областта изследвания, като използването на мишки с човешки тумори за разработване на лекарства. От друга страна ще се обърне повече внимание на експерименти като опити върху примати, трансплантация на тъкани на човешки мозък в животни, използването на човешки клетки, имплантирани в животни, опити върху животни с мозък, аналогичен на човешкия. Всичко това, обаче, ще става след доказано основание, че даден експеримент има конкретна полза за здравеопазването.

The Times прогнозира, че опростяването на правилата по създаването на хибриди между хора и животни ще доведат до големи открития и намаляване на дефицита на човешки органи, и ще придвижат напред отглеждането на органи по индивидуална поръчка, чрез използването на овце и свине. Разбира се, очакват се последици и за самата Великобритания, която се очаква, след опростяването на правилата за подобни изследвания, да стане световен център в областта.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.