На 19 юли 2018 да почерпят

Тръмп каза, че никой президент на САЩ не е бил толкова твърд към Русия като него

Поругаха гроба на Стефан Стамболов Разрушен е и паметникът на Каблешкови

Берлин незаконно депортирал екстремист Върнатият на Тунис Сами А. е бил бодигард на Осама бен Ладен

Четири уволнения заради чумата разпореди Борисов (обзор) Браншът и правителството се споразумяха, карантината ще продължи шест месеца

Животновъди даряват кози от стадата си на засегнатите от чумата

20% по-малко безработни жени 14,4% разлика в заплатите на двата пола

Баварски патрули на границата с Австрия

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 18 юли 2018

„Боинг“ получи поръчка за два нови „Еър Форс 1“ Сделката е на стойност 3,9 млрд. долара

Плащаме в брой до 5000 лева

Криминално проявен мъж буйствал в автобус на градския транспорт и отправил заплахи към водача

12 000 деца са отпаднали от клас 2000 върнати, но отново напуснали

САЩ добиха 11 милиона барела суров петрол за един ден за първи път в историята

Унгария се изтегля от миграционен пакт на ООН Споразумението ще бъде окончателно прието през декември

Излезе ръководство по кръстосване на животни с хора

За отглеждането на човешки органи в животни или използването на хибридни същества с цел да се изучат методите за лечение на човешки болести вече има ръководство, публикувано от вътрешното министерство на Великобритания. Документът излиза след консултации с Управлението по използване на човешки тъкани, Управлението по оплождане и ембриология на човека и Академията на медицинските науки на Великобритания.

Посочения род дейности ще бъдат разделени по категории и степенувани. Няма да се набляга на обичайните за областта изследвания, като използването на мишки с човешки тумори за разработване на лекарства. От друга страна ще се обърне повече внимание на експерименти като опити върху примати, трансплантация на тъкани на човешки мозък в животни, използването на човешки клетки, имплантирани в животни, опити върху животни с мозък, аналогичен на човешкия. Всичко това, обаче, ще става след доказано основание, че даден експеримент има конкретна полза за здравеопазването.

The Times прогнозира, че опростяването на правилата по създаването на хибриди между хора и животни ще доведат до големи открития и намаляване на дефицита на човешки органи, и ще придвижат напред отглеждането на органи по индивидуална поръчка, чрез използването на овце и свине. Разбира се, очакват се последици и за самата Великобритания, която се очаква, след опростяването на правилата за подобни изследвания, да стане световен център в областта.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.