21-вата присъда

Нали разбрахте? Рецидивистът Йоско от Шумен получи 21-ва присъда за грабеж на жена с последвало бягство и нападение на полицай.

Да, точно така. Той чу пак „виновен“ от съда, след като е бил осъждан 20 пъти вече досега за кражби, побои, хулиганства, унищожаване на чуждо имущество и възпрепятстване на органите на реда.

Чували ли сте за друг такъв? Най-вероятно да. Ако няма подобен тип на вашата улица, то има в селото ви или в града.

Познайте сега дали като влезе в затвора пак, негодникът ще се поправи, ще се превъзпита и ще се подготви за общественополезен труд като примерен гражданин? Не познахте. Опитайте пак. Като имате предвид, че той за 21-ви път ще излежи наказанието си весело като Митьо Очите, ще има пак каквото си поиска от надзирателите – джеесем, наркотици, цигари, ракия. Само кораб няма му вкарат, ако рече, понеже зад решетките няма море. Накрая ще го пуснат предсрочно за добро поведение. И той – какво?– ще има ли контрамотив, за да не прави повече престъпления? Или ще прави пак онова, което умее – да насилва, да бие и да краде?

Но инак новината за присъдата му е налице.

Затова казват, че живеем в държава с изкуствени институции, които произвеждат изкуствени новини. Но то е по-лошо. Институциите са истински и действително произвеждат такива безсмислици като сбърканата наказателна политика.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари