Борисов: Честита промяна - 1 200 лв. ток за мегаватчас!

"Снощи цената на тока беше 700 - 800 лева, днес ще е абсолютен рекорд - 1200 лева за мегатавчас. При лошия модел Борисов - 80 лева. Честито на промяната на всички българи! Не, че ме радва, страдам, защото това е абсолютен колапс за икономика, за бизнес" - това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при посещението си днес в Каспичан и подчерта, че при него цената е щяла да бъде 80 лева.

По думите му същото е положението с бензина и нафтата. А защо е висока цената на тока - "защото крадат". "Въглищата са български, миньорите са български, мариците са български, нищо не налага такава цена.При мен щеше да е 80 лева", категоричен беше Борисов.

На въпроса дали ще се сформира правителство, експремиерът обясни, че за ГЕРБ това би бил идеалният вариант, но за държавата ще означава банкрут и катастрофа. В други държави, успели, се говорело кой ще е премиера, финансовия министър, социалния, а "тук в програмата на нашите хубавци има едно име - Рашков на КПКОНПИ, за да може да им прикрие далаверите." Той иска да е там, за да може окраднатите пари да им ги пази. Само че те не знаят какъв подъл човек е и накрая ще ги излови и тях или ще ги държи в подчинение, коментира ситуацията Борисов.

В Каспичан Борисов дойде, за да види напредъка на изграждащия се храм "Свети Пантелеймон". Варненският и Великопреславски митрополит Йоан благодари за щедростта на ГЕРБ, които откликнали на нуждата от дарения за храма, който се строи от 2004 г.  Партията внесла 120 500 лв. за доизграждане на каспичанската църква, която с архитектурата си е умалено копие на столичния храм-паметник "Александър Невски". През ноеммври т.г. има шанс църквата да бъде завършена и осветена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България