Песков: Русия не планира да елиминира Зеленски

Дмитрий Песков

Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков отрече спекулациите в медиите за предполагаемите планове на Русия да елиминира украинския президент Владимир Зеленски и изрази надеждата, че Киев ще се съгласи с условията на Москва за завършване на специалната операция. Това каза той в интервю за телевизионния канал LCI, което ще бъде излъчено в сряда вечерта, предава ТАСС.

"Не, това не е вярно. Не говорим за това, както и за окупацията на Украйна", каза той в отговор на молба да коментира подобни твърдения.

„Много журналисти обсъждат изявленията на Зеленски. Това е президентът на Украйна, но ние не знаем какво пие и пуши“, допълни още Песков.

"Ние сме заинтересовани той да приеме условията на Русия, които бяха ясно заявени от руската делегация. Бихме искали да завършим специалната военна операция чрез преговори", коментира Песков.

На 24 февруари руският президент Владимир Путин обяви специална военна операция в Украйна в отговор на молбата на лидерите на републиките на Донбас за помощ. Той подчерта, че плановете на Москва не включват окупацията на украински територии, целта е демилитаризация и денацификация на страната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия