„Левски Лукойл“ се готви за хегемония

В „Левски Лукойл“ планират дълги години да бъдат на върха на българския баскетбол. Новият президент на клуба Тодор Стойков не смята, че съществуването на друг клуб с името „Левски“ отнема от автентичността на сините.

„В София има само един Левски, аз не знам за друг – заяви варненецът през Дарик. – „Лукойл“ застава зад „Левски“ като една голяма компания. Това го има не само в България, а и в цяла Европа, случва се на много места, не трябва да е голяма сензация. На нас ни се иска „Левски“ да стане хегемон. Трябва играчите и треньорът да го покажат. Целите са ясни – Купата и титлата на България. Идеята е още тази година да станем шампиони, а догодина да влезем в групите на Шампионската лига.“

Стойков добави, че тимът ще разчита както на класни чужденци, така и на най-добрите български играчи.

„Възможно е да върнем Йордан Минчев в България, ако „Фенербахче“ се съгласи да ни го даде под наем, както го даде в Македония“, заяви президентът.

В последните дни бе възстановен и гардът Станимир Маринов, който трябваше да е на разположение на треньора Константин Папазов за четвъртфинала за Купата на България срещу „Черно моире Тича“ късно снощи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт