Мая в катастрофа при обратен завой ден преди кампанията

Дава ли знак съдбата на Манолова след обратния й завой в политиката

Ако участва в изборите – подава оставка

Катастрофа с две ранени жени беляза старта на кампанията на Мая Манолова.

Нищо чудно пътният инцидент, като лош знак, да я е разколебал да оповести решението си. Тя сама разказа за сблъсъка, че е ранена нейна колежка, която ще остане в „Пирогов” 2 дни.

„Аз не шофирах, така че не мога да кажа каква е причината за инцидента. Това се установява. Вярвам, че той е случаен", каза Манолова.

Пострадала е и шофьорката на автомобила „Опел”, блъснал „Мазда”-та, в която се возела омбудсманката. Жената бе с поставена шина на врата, отказала е да остане под лекарско наблюдение. Беше пребледняла, не поиска да говори с екипа на „Труд”. Заедно с мъж, който я придружаваше, чакаха идването на кола на пътна помощ, за да откарат автомобила.

Ударът станал малко след 8,30 ч на столичния булевард „Христо Ботев”. По първоначални данни от полицията, на около 30-ина метра до кръстовището на Петте кьошета, колежката на Манолова опитала да направи обратен завой при непрекъснати линии на маркировката, за да кара в посока към Женския пазар. В същото време „Опел”-ът отивал към кръстовището, където имало зелен сигнал, но се движел по трамвайните ленти. И това е нарушение, извършвано много често там, защото шофьорите за ляв завой към бул. „Скобелев” в посока към НДК образуват втора колона, ако по релсите няма трамвай.

При последвалия удар колежката на Манолова получила рана на лицето, от която потекла кръв. Извикан бил екип на Спешна помощ, който откарала и двете ранени шофьорки в „Пирогов”.

Тъй като има пострадали, инцидентът се води тежко пътно-транспортно произшествие и за него е образувано досъдебно производство. Извършени са огледи на място, предстоят разпити на пострадалите и свидетели.

Преди обед омбудсманката каза, че за понеделник има много работа и ще съобщи дали ще се кандидатира за кмет на София днес. Иначе вече стана известно, че утре - на 4 септември, ще се учредява инициативен комитет за издигането й като кандидат.

Въпреки, че законът не я задължава, Манолова бе категорична, че ще подаде оставка като омбудсман, ако се включи в местните избори.

 

Очевидец пред “Труд”: Жените бяха уплашени, но не се караха

“Към 8,30 ч Мая Манолова отивала на работа, а не е била на фризьор, - разказа очевидец пред “Труд”. - Тя живее наблизо и чакала на тротоара, където нейна приятелка я взела с автомобил “Мазда”. После шофьорката тръгнала да завива на обратно, въпреки че на 30-ина метра от кръстовището е забранено. В същото време друга жена с “Опел” вижда, че є свети зелен светофар, бърза да мине и я изпреварва. Блъснаха се и ударът не беше лек - и двете коли застанаха напряко на трамвайните релси. Жените не се караха, бяха уплашени, но се държаха съвсем възпитано. Образува се колона от трамваи”, добави свидетелят.

 

Светлана Тилкова-Алена: Съдбовен знак за житейски обрат

Инцидентът с Мая Манолова има своето значение, обясни пред “Труд” астрологът Светлана Тилкова - Алена.

“Заложено в личната є година е импулсивност, възприемане на емоционални съждения като разумни и логични решения, заради присъствието на четири планети в огнени знаци. Неочаквани обрати и променливост в решенията и мнението, склонност към словесна агресия, които засилват същите качества, заложени в звездната карта в мига й на раждане. В момента Манолова е в нейния четвърти житейски период, подвластен на преобладаващи материални стремежи и изискване да твори само положителна карма, но първото е почти невъзможно да се съчетае с второто”, казва Алена.

“Композитната дата от нейната рождена карта и деня на катастрофата говори за категорично неподходяща среда, в която е попаднала. Среда, която я тласка в посока, засега контролирана от нея, но способна да й създаде неочаквани бъдещи трудности и я вкара в нежелани изпитания”, смята Алена.

Съдбовни предупреждения сочат - след случилото се Манолова е длъжна да бъде внимателна, отмерена в думите, да забрави лукавството, да е честна. Тълкуването на забранения обратен завой като съдбовен знак, причинил макар и лекото произшествие, може да се окаже невъзможен за поправка житейски обрат, за който не е готова.

 

Коментар от прорицателя на „Труд” Маг Силвестро:

Преди обратния завой на улицата Мая направи обратен завой в политическото си верую – обръща се към десните, въпреки че е гранитно лява. С лекото произшествие съдбата я предупреждава какво я чака при обратния завой, който прави в политиката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България