Полицаи четат лекции на пенсионери в Берковица

Курсове за ограмотяване в борбата с битовата престъпност започна сред пенсионерите полицията в Берковица. В клуба на третата възраст „Берковски кестен” инспекторите Димитър Генов и Иван Иванов изнесли лекция на тема” Противодействие на телефонните измами”, съобщиха от местната управа.

Над 60 белокоси мъже и жени изслушали обясненията на пазители на реда за капаните, които ало апашите залагат на наивните пенсионери, научили какви сценарии най-често използват и как да се пазят, за да не харижат спестяванията си на престъпниците. „Никога полицията на иска от гражданите пари за акциите си!”, подчертали униформените и отговорили на въпросите на възрастните хора.

Лекцията имала сериозен успех, породила е интерес и от Районното управление на МВР са решили всеки вторник от месеца да организират в Клуба на пенсионера обсъждания по актуални теми, каза началникът на управлението Бисер Йончев. На възрастните хора ще гостуват охранителни полицаи и криминалисти и ще им разясняват как да се пазят от обири по домовете и на улицата, как да реагират, ако станат свидетели на престъпления и други полезни неща.

Особено внимание ще бъде обърнато на самотните баби и дядовци, които най-често стават жертви на апашите. През 2017 г. в област Монтана са регистрирани 2135 престъпления, с 13 % повече от 2016 г. От тях 249 са извършени на територията на община Берковица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право