Мила Кунис: Не само в Холивуд има секс скандали

Разкошната Мила Кунис се утвърди като една от най-успешните и атрактивни млади актриси през последните години. Родена в бившия СССР в семейството на украински евреи, тя успя да се наложи с роли основно в романтични комедии, но и в драматични хитове като „Черния лебед“ се превърна в международен секс-символ. Новият филм на Кунис се казва „Палави мамчета 2“ и се очаква участието на Кунис да бъде една от основните причини за очаквания от анализаторите финансов успех на комедията.

- Продължението на „Палави мамчета“ проследява централните персонажи във времето около Коледа. Какви са Вашите детски спомени за зимните празници?

- Аз съм родена и израснала в комунистическия лагер. В СССР не се случваше много по време на Коледа. Живях в съюза седем години и нямам особено хубави спомени от там, ако трябва да съм честна. Живяхме в бедност и имахме страшно много грижи, тревоги и проблеми. Последното нещо, за което сме мислили е как да декорираме коледното дърво през декември. Когато се преместихме в САЩ, видях целия блясък на сезона и разкоша, който съпровожда коледните празници. Родителите приеха и заобичаха американския начин на живот още с първия ден, в който стъпиха в тази страна. Нямаше значение, че сме евреи. От една страна за много хора Коледа е време за поглед назад и навътре, за молитва. Но в моята къща е време за огромно парти. Купуваме голямо изкуствено дърво, пеем песни. Декорираме го с уста и очи. Имаме и друго – по-ново – което е илюминирано с модерни светлини. След като се омъжих, празниците станах още по-приятни и интересни. Понякога пътуваме до Айова при семейството на мъжа ми и празнуваме с тях. Прекрасно е по Коледа.

- Как бихте се определили днес – повече като западен човек или все още пазите своето източно наследство и руски корени?

- Определено съм западен човек. И това си личи дори по време на зимния сезон и празниците – къщата ми е пълна с всякакви декорации. Някои са крещящи и кичозни, но са забавни и допринасят за празничното усещане. И аз се гордея с това. Определено не сме сноби, когато става въпрос за домашни декорации. Гирляндите са навсякъде, целият дом е осветен отвътре и отвън. Имаме си специална машина за снежинки. Все пак живеем в Лос Анджелис, където не вали сняг.

- Жените обисновено са представяни като мили и деликатни създания в повечето холивудски филми, но в „Палави мамчета 2“ ситуацията е драматично различна. Филмът е пълен с крайни и провокативни сцени, и екстремно поведение. Добре ли Ви се отрази промяната на тона?

- Разбира се. И така трябва. Да отидеш до крайност в правенето на филм, да представиш по-провокативни персонажи и ситуации е голяма забава, признавам си. Защо само мъжете трябва да имат позволение да го правят. Никога не съм разбирала тези неписани правила. Затова и заглавието на филма е „Палави мамчета“, а не „Смирени мамчета“, „Тихи мамчета“ и нещо от този род. Цялата идея зад филма е да си прекараме прекрасно и да разсмеем публиката с нашите крайности.

- На какво се дължи според Вас бумът на по-палави женски комедии в последно време?

- Отговорът на този въпрос се знае най-добре от филмовите студия. За тях са важни печалбите и тези филми очевидно са финансово успешни. Интересът към тях постоянно се увеличава. И докато това е така, можете да бъдете убедени, че студията ще продължават да произвеждат продукти като „Палави мамчета“. Хората в индустрията не са глупави – те мислят с калкулатор в ръка и винаги взимат решения с цифри в главата си.

- Напоследък сте по-ангажирана с продуциране. Какво Ви накара да стъпите в тази сфера на филмовия бизнес?

- Обичам да продуцирам и с две приятелки си направихме прекрасна филмова и тв компания. Те са прекрасни. Кръстихме продуцентската си къща “Orchard Farms”. Преди три години продадохме 14 сериала. Успехът е важен, крайният резултат от работата е от изключително значение, но за мен самият процес е най-удовлетворяващ. Развиването на идеите ме изпълва с вдъхновение.

- Как съчетавате майчинството с работата в киното?

- Трудно е, но се опитвам да го правя, да балансирам, да бъде добра майка и професионалист. Така съм си организирала ежедневието, че да мога да заведа децата си на училище и дори да ги прибера. Засега ми се получава добре.

- Публиката прие топло първия „Палави мамчета“. Проследихте ли реакциите на зрителите?

- Не, не съм ги проследила. Аз нямам профили в социалните мрежи. Защото ако трябва да прочетеш добрите неща, ще трябва да прочетеш и лошите. Знаете, онези наистина екстремно отрицателни, наситени с омраза обидни ревюта и рецензии. Аз не бих искала да попадам на такива коментари, които да ме карат да се чувствам зле.

- Вие сте в шоубизнеса от детска възраст. Бихте ли одобрили и вашите деца да започнат да се занимават с реклами, кино и телевизия от рано?

- Не. Определено не бих позволила на децата си да влязат в шоубизнеса. Харесвам това, което правя, никой не ме е карал насила да влизам в шоубизнеса. Родителите ми искаха да остана в училище и да продължа своето образование. Но сега ситуацията е различна. Истината е, че и аз не искам да им налагам начин на живот, но се надявам, че те не биха избрали моя път.

- Всички в шоубизнеса говорят за секс скандала в Холивуд, обхванал цялата индустрия след десетките обвинения срещу продуцента Харви Уайнстийн. Днес да си актриса направо изглежда опасно. Това притеснява ли ви?

- Да. И ако дъщеря ми реши да се занимава с кино ще и сложа предпазен девствен колан. Шегата настрана, смятам, че тези проблеми съществуват във всички индустрии и професионални сфери, не само в нашата. Просто в шоубизнеса всичко е по-шумно и в момента фокусът е върху нас. Така е устроен светът. Но се гордея, че живея в страна, в която жените имат възможността да говорят публично за тези проблеми и да изразят своята позиция без страх. Защото има много общества, където бесят и убиват жените с камъни. Това се случва и до днес. Затова обичам моята страна – тук можеш да говориш свободно.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"