Не осигурява усещане за дълготрайна ситост
Диетоложката Мариан Гарсия Мартинес казва в социалните медии, че обезмасленото мляко напоследък се е превърнало в популярна алтернатива на обикновеното мляко, но може да има отрицателни ефекти върху здравето. То не осигурява усещане за дълготрайна ситост, което може да доведе до прекомерна консумация на храна през деня.
Редовната консумация на обезмаслени млечни продукти лишава организма от ценни за всяка клетка мазнини и отключва механизми, водещи до компенсиране на тяхната липса със свръхприем на въглехидрати. В дългосрочен план пиещите обезмаслено мляко са изправени пред 46% по-висок риск от развитие на диабет, сочат по-раншни проучвания.
“Ако пием много обезмаслено мляко, приемаме същото количество калории, както ако пием по-малко от обикновеното”, казва Мариан Гарсия Мартинес. Тя добавя, че обезмасленото мляко често има по-лош вкус, поради което много хора слагат захар в него. Така че хората, които нямат проблеми с холестерола, не е наложително да заменят пълномасленото мляко с обезмаслено.
Коментари
Регистрирай се, за да коментираш