С медицински хеликоптер транспортират жена от Сандански в София

Жена на 58 години е с опасност за живота, след като е забравила да вдигне ръчната спирачка при паркиране на личния си автомобил в Сандански. Колата тръгнала и повлякла жената, която е с множество тежки травми, съобщават от полицията в Благоевград.

Тъй като състоянието ѝ е тежко, медицинският хеликоптер ще бъде изпратен да транспортира санданчанката до София. Машината ще кацне на хеликоптерната площадка на столичната болница "Св. Екатерина" и пострадалата жена ще бъде транспортирана за последващо лечение в "Пирогов".

Инцидентът е станал вчера следобед на ул. "Деспот Слав". Жената е паркирала личния си автомобил, но не е предприела необходимите мерки, за да предотврати потеглянето на колата без водач в нея. Колата тръгва назад с отворена врата и повлича жената.

Пострадалата е с фрактура на малкия таз, фрактура на две ребра и ключица. Настанена е за лечение в МБАЛ-Сандански с опасност за живота.

При инцидента с наранявания на стъпалото и охлузвания по дланта е пострадал и 37-годишен мъж от града, който се е опитал да спре автомобила. След извършен медицински преглед той е освободен за домашно лечение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве