Шарън Стоун: Минах през ада и оцелях

Звездата с главна роля в нов минисериал на HBO

Шарън Стоун е глобална икона на женската сексуалност, създала повече вълнуващи и възбуждащи образи от всяка друга първокласна актриса на планетата. На 10 март тя ще навърши 60 години, но едва ли ще има много време да медитира върху напредването на зрелостта, защото е страшно заета. Стоун е в чудесна физическа форма и въпреки здравословните проблеми в миналото тя е съхранила блясъка на чистия екранен еротизъм, превърнал я в холивудска богиня. Новата роля на Стоун е в амбициозната и експериментална продукция на Стивън Содърбърг и HBO „Мозайка”. Сериалът разказва за разгадаване на убийство по иновативен начин, който разчупва границите на жанрове и формати. В края на миналата година в САЩ „Мозайка” стартира първо като приложение, което позволява на зрителя сам да избере сюжета, а през януари 2018 вече е достъпна и версията на самия Содебърг. Лимитираният минисериал „Мозайка”, освен участието на Шарън Стоун, включва още имената на Гарет Хедлънд, Фредерик Уелър, Бо Бриджис, Пол Рубенс, Дженифър Ферин, Девин Ратрей, Майкъл Серверис, Джеймс Рансън, Джереми Боб и Мая Казан. Проектът на Стивън Содебърг е оригинална продукция на HBO. Всички 6 епизода са налични в онлайн стрийминг платформата HBO GO. Епизодите се излъчват по HBO всеки вторник след 22:00 часа.

Интервюто с Шарън Стоун е предоставено на „Труд” специално от HBO България.

- Шарън, минисериалът „Мозайка” на Стивън Содърбърг, в който играете главна роля залага на комбинацията между новаторска повествователна структура и кодовете на криминалния роман в стил „кой го извърши”. Кой всъщност е извършителят и как преминаха снимките?

-Аз знам кой го извърши и съм единствената, която знае. Работният процес беше брутален. Особено сцената с убийството. Наистина безпощадна сцена и безкомпромисно кино. Суров, откровено и емоционално ангажиращо. В един момент си помислих, че целият епизод ще трябва да се презаснеме и направо си се разплаках.

- Милиони хора са ужасно доволни, че се завръщате на екрана. Какво Ви привлече към точно към този проект и тази роля, че да Ви вдъхнови да се завърнете в голямата игра?

- Ако трябва да съм честна, причината е Стивън Содърбърг. За мен той е един от най-качествените режисьори и сценаристи на планетата. Креативен гений с неизчерпаеми ресурси на енергия. Признавам си, че ако Стивън Содърбърг ме беше помолил да прочета телефонния указател пак щях да се съглася. И със сигруност се чувствам като късметлийка защото и самият проект е страшно интересен и атрактивен. За мен „Мозайка” е лично и сурово произведение. Сценарият ми влезе под кожата. Аз минах през ада и успях да оцелея и сега получих възможността да използвам собствените си преживявания в процеса на подготовка. Беше толкова хубаво да мога да изкарам състраданието и несигурността си на екрана. Преди години получих мозъчен удар и вече не бях същата. Изгубих паметта си и ми отне страшно много време да се възстановя. Преди имах фотографска памет и след удара все едно тепърва трябваше да тръгвам на училище и да науча всичко отново. Нямах план, процес или стратегия, но знаех, че трябва да се възстановя и да се завърна. А „Мозайка” ми предостави възможност да изиграя персонаж, в който мога да инжектирам от личната си болка и преживявания и да го направя свой.

- Вашата героиня Оливия е невероятна. Тя е сложен персонаж с объркан и противоречив характер, капризна и нарцистична. Сигурно е било удоволствие да се впуснете в подобно актьорско предизвикателство?

- Да, Оливия е невероятен образ, толкова добре е написан. Диалозите са изключителни. Тя е способна да каже най-крайните и лоши думи, но се усеща, че няма наистина лоши намерения. Тя иска да бъде по-добър човек, да еволюира, да мине напред, да продължи по пътеката на прогреса.

- Вие играете силна и независима жена, която е имала огромен успех в миналото, но сега изглежда е изгубила фокус.

- Да, тя е като замръзнала във времето. Средата е много важна и оказва силно влияние върху Оливия. Поведението на тази жена е отражение на противоречията и сблъсъците в нейния вътрешен свят.

 

Коментари

Задължително поле