Ваучери за здраве, ако пълнят хазната

Финансовото министерство иска гаранции, че талоните ще увеличат вътрешните туристи

113 са сертифицираните центрове у нас

Ваучери за здраве могат да бъдат въведени, ако бизнесът успее да докаже, че ще носят повече приходи за бюджета и ще допринесат за увеличаване на вътрешните туристи. Това се казва в становище на Министерство на финансите, с което се изисква повече яснота от бизнеса за предложението ваучери за почивка в размер на 60 лв. на месец, или 720 лв. на година, да може да дават работодателите към заплатите на служителите.

Това стана ясно по време на 5-ия годишен конгрес на Българската асоциация по балнеология и спа (БУБСПА), който се провежда в общините Гоце Делчев и Гърмен.

Министерството на туризма подкрепя идеята, но предстои дълъг път преди реализацията й, коментира зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева. Тя подчерта, че при реализация на идеята трябва да се запазят интересите на държавния бюджет и да се гарантира, че няма да се привилегирова част от индустрия.

260 млн. лв. годишно се заплащат на работещите под формата на ваучери за храна. Бизнесът настоява същата сума да може да се отделя под формата на ваучери за почивка на работниците в специализираните болнични, спа, уелнес и балнео заведения, които в момента са 113 в цялата страна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес