Григор самокритичен след драмата с Тиафоу: Не играя добре, но се справям

Григор Димитров не остана доволен от играта си при победата със 7:6 (1), 3:6, 7:6 (4) над Франсес Тиафоу (САЩ) в третия кръг в Торонто (Канада). Успехът класира българина за четвъртфиналите, в които късно снощи трябваше да се изправи срещу Кевин Андерсън, финалист отУимбълдънпреди месец. Южноафриканецът надигра със 7:5, 6:3 Иля Ивашка (Беларус).

Определено не играя добре, но успявам да се справя в мачоветезаяви Григор. - Мисля, че имам напредък, във всяка следваща точка се чувствам все по-уверен. В момента не се концентрирам върху победите и загубите, важното е да изградя правилни навици.“

Българинът обяви Андерсън за фаворит, но смята, че двете поредни победи в три сета са му помогнали да преодолее проблемите, които го тормозеха в последните месеци.

Бях подложен на голямо напрежение, това много си личи при сервис, когато си изложен на точка за пробивпризна Димитров. - Но аз съм отдавна в тениса и мисля, че имам необходимите умения да обърна негативния развой в своя полза.“

За да се концентрира върху изявите си на сингъл, Григор се отказа от участието си на двойки. Двамата с белгиеца Давид Гофен спечелиха първия си мач и трябваше да играят с ?1 в схемата Оливер Марах (Австрия) и Мате Павич (Хърватия).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт