„Ислямска държава“ пое отговорност за атаката в Кабул

„Ислямска държава“ пое отговорност за нападението срещу военната академия „Маршал Фахим“ в афганистанската столица Кабул. Информацията бе оповестена чрез свързаната с джихадистите агенция Amaq.

По-рано бе съобщено, че най-малко двама афганистански военнослужещи са загинали, а десетима други са ранени при нападението, извършено в ранните часове на деня.

Атентатор камикадзе е щурмувал сградата на военната академия. Последвала е стрелба, при която са убити двама военни на Кабул, поясни говорител на Министерството на отбраната на Афганистан, като същевременно допълни, че най-малко петима нападатели са проникнали в академията.

Двама от тях са ликвидирани, един е бил арестуван.

Съгласно разпространената информация, самоубийствен атентатор е щурмувал сградата на военната академия „Маршал Фахим“ в афганистанската столица. Последвала е стрелба, при която са убити двама военни на Кабул, поясни говорител на Министерството на отбраната на Афганистан, като същевременно допълни, че най-малко петима нападатели са проникнали в академията. Двама от тях са ликвидирани, един е бил арестуван.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Близък Изток