Оставиха Малката Рижа в ареста, крал мотор

Бургаският съд остави в ареста Симеон Стоянчов-Малката Рижа след извънредно заседание сутринта в неделя. Стоянчов пак се проявил след кратко време затишие. Той откраднал мотор марка "Кавазаки" от момче в жк "Меден рудник", като изрично го предупредил, че ако се оплаче в полицията "ще го счупи от бой".

Мярката за неотклонение беше гледана при засилени мерки за сигурност. Рижата се яви в съда окован с белезници и вериги на краката, по сандали и с три четвърти панталони. Той обясни на съдиите, че доброволно са му дали мотора, като нарече собственика и приятелите му "дребни меденруднишки рибки". Рижата каза също, че не е престъпник, а работи на строеж срещу 30 лева дневен надник. Това бил целият му живот. Вечер спял в общежитие в жк "Славейков" срещу 12 лева и така прекарвал дните си.

В края на заседанието Стоянчов видимо се изнерви и застана неуважително с гръб към съда. В началото пък, докато го водеха в съдебната зала, нарече журналистите "пъпеши".

Стоянчов и групата му нашумяха още преди години като "бандата с ножчетата". Те се появиха от комплекс "Изгрев" и станаха известни с това, че намушкват опонентите си с малки ножчета.

Сега Рижата вече живее в друг комплекс, защото се скарал с баща си. Последното му излизане от затвора е преди година и половина.

Малката Рижа е осъждан за потрошаване на имущество в полицейско управление, хулиганство, грабеж и побой. Брат му Калоян, известен като Голямата Рижа, бе застрелян от експолицая Петър Лисичков на кръстовище в жк "Меден рудник" след скандал. Лисичков тогава бил на мотор и на кръстовището избухнала разпра за предимство между него и Голямата Рижа, който заедно със свои авери бил в автомобил.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право