Хамилтън разплака „Ферари“ в Италия

Люис Хамилтън направи нова голяма крачка към пета световна титла в кариерата си, при това в леговището на врагаГран при на Италия! Асът наМерцедеспотопи в скръб тифозите наМонцакато надигра в пилотски дуели звездите наФерариСебастиан Фетел и Кими Райконен. Победата увеличи аванса му на върха на генералното класиранебританецът вече има 256 точки, а другият кандидат запетаФетел е с 226 т.

Провалът на германеца бе заложен в опита му още след старта да изпревари съотборника си. Райконен обаче удържа, а налитащият отзад Хамилтън се възползва и със светкавична маневра мина пред Фетел. Колите им леко се докоснаха, а повече пострада ферарито, което се завъртя и се обърна с носа назад. Така Себ трябваше да мине през бокса за смяна на носа и излезе на последното място зад колата за сигурност.

След рестарта Люис се залепи за Ледения и направи няколко неуспешни опита за изпреварване. Дори забавянето на бокса не му помогна да мине отпред и се наложи да прави новподвиг“ - хитра маневра в два поредни завоя, която го изстреля на първото място. До края шампионът избяга на близо 10 секунди през финландеца, който не успя да реализира изненадващия си поулпозишън в домашното състезание наФерари“.

Днес беше много труден ден, но тази отрицателна емоция много ме мотивиразаяви победителят на освиркващите го фенове. - Иначе обичам да идвам в Италия.“

Фетел все пак ограничи щетите със силно каране, което го изведе до петото място на финала. Късметът му се усмихна и с наказанието на Макс Верстапен за удар в колата на Валтери Ботас, който обаче не попречи на втория пилот наМерцедесда завърши трети, а Лудия Макс получи 5 секунди към времето си, което го прати зад Фетел.

Райконен пък пропусна да се сдобие с важен коз в битката за мястото си в тима. Очакваше се по време на италианския уикендскудериятада обяви новия договор на Ледения, но това не се случи, а немските медии пуснаха слух, че младокът от Монако Шарл Льоклер, който в момента кара заЗаубер“, вече е подписал сФерари“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт