Чилич прати Григор да почива

Григор Димитров приключи неособено успешната 2018-а година със загуба от Марин Чилич (Хърватия) в третия кръг на турнира от сериите „Мастърс“ в Париж. Българският тенисист изигра добър мач, но няколко грешки в решаващите моменти от двата сета подариха победата на хърватския гигант, който по традиция е неудобен за хасковлията.

Григор може да съжалява за първия сет, в който навакса ранен пробив, за да се добере до тайбрек, но там пропиля аванс от 5:3 заради непредизвикани грешки. С успеха Чилич направи сериозна крачка към АТП финалите в Лондон, а Димитров приключва годината с недотам убедителния баланс от 24 победи и 19 загуби. Неуспехът да се класира за заключителния турнир, където да защитава титлата си, ще го прати на около 20-ото място в ранглистата. Българинът обаче е оптимист за следващия сезон, когато в екипа му ще се включи и легендата Андре Агаси.

„Познаваме се отдавна, но сега е точният момент да работим заедно – заяви Григор. - Няма по-добър човек, с който да споделям това, което ми се случва на корта и извън него. Минал е през толкова много, имал е върхове и спадове. В момента се опитвам да направя най-добрата програма за подготовката и турнирите догодина. Надявам се, че Андре ще може да пътува с мен много повече.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт