Как да заличите бръчките си лесно: Костния бульон е отличен източник на естествен колаген

Костният бульон е отличен източник на естествен колаген. Той бързо заличава бръчките от лицето ви. Колагенът е най-силният протеин в тялото, от съществено значение за кожата, костите, сухожилията, връзките и хрущялите, пише Newsweek.

Колагенът е основен структурен протеин, който се намира в съединителната тъкан на тялото и помага за поддържането на здрави кости, подвижност на ставите и намалява преждевременното стареене на кожата.

Тялото произвежда колаген естествено, но с възрастта и продължителното излагане на слънце, синтезът му постепенно намалява.

Колагенът може да се получи от широк спектър от храни, както и от хранителни добавки. 

Диета, богата на храни, богати на колаген, като костен бульон, риба, пилешко и говеждо месо, може да защити кожата, мускулите и връзките ви.

Колагенът е протеин, който съставлява около една трета от общото съдържание на протеини в тялото. 

Костният бульон съдържа различни количества колаген и протеини.

Костният бульон съдържа колаген, извлечен от кости и тъкани, който се превръща в желатин.

Приготвя се чрез варене на печени кости, като говеждо, пилешко, пуешко или свинско, със или без месо, във вода в продължение на няколко часа.

Предлага се в търговската мрежа или можете да си го приготвите у дома, което ви позволява да контролирате натрия  и хранителните добавки. 

Бавният процес на варене на костите във вода позволява на колагена в бульона да се разгради до желатин, който тялото може да абсорбира по-лесно.

Проучване, проведено върху различни препарати от костен бульон, показа количества колаген, вариращи от 17,9% до 20,4%.

Морският колаген е също толкова полезен

Колагенът, получен от риба, известен като морски колаген, има висока бионаличност.

Тялото ви го абсорбира по-ефективно от колагена от други източници.

Морският колаген е съставен предимно от колаген тип I, който насърчава здравето и еластичността на кожата, костите, сухожилията и други тъкани.

Мидите, като стриди и скариди, съдържат цинк, минерал, от който тялото се нуждае, за да произвежда колаген.

Пилешко месо, естествен източник на колаген

Пилешкото месо, особено пилешкият хрущял, е естествен източник на колаген.

Богат е на колаген тип II, който поддържа здравето на ставите и може да подобри симптомите на артрит. 

Така че, когато ядете парче пилешко месо, не отстранявайте кожата, защото тя е богата на естествен колаген.

Кожата и костите на говедата са богат източник на колаген

Колагенът, получен от говеждо месо, или говежди колаген, е съставен предимно от колаген тип I и II.

Тези видове са от съществено значение за здравето и здравината на кожата, костите, сухожилията, фиброзния хрущял, съединителната тъкан и зъбите. 

Яйчни белтъци

Яйчните белтъци са източник на пролин, една от аминокиселините, необходими за производството на колаген.

Въпреки че жълтъците не съдържат колаген, те са богати на хранителни вещества, необходими за производството на колаген.

Кашуто подпомага производството на колаген в тялото 

Кашуто не съдържа директно колаген, но подпомага производството му в организма.

Те са важен източник на мед, минерал, необходим за образуването на колаген и еластин.

Еластинът, от своя страна, допринася за здравината и еластичността на кожата, като ѝ помага да остане стегната и гъвкава.

Така че, колагенът е жизненоважен елемент за тялото.

Подпомага здравето на костите и ставите, поддържа еластичността на кожата и допринася за регенерацията на тъканите, като е важен фактор за предотвратяване на преждевременното стареене.

Най-четени