10-те храни, които са изложени на риск от изчезване, защото поколението Z отказва да ги яде

Ново проучване разкри 10-те храни, които са изложени на риск от изчезване във Великобритания... защото поколението Z отказва да ги яде, пише Daily Mail.

Начело на списъка е черният дроб, от който над една трета (35 процента) от поколение Z се отвращават.

Междувременно почти една четвърт (23%) казват, че биха избягвали да ядат гъби. 

„Британците твърдят, че с нетърпение възприемат кулинарните тенденции и световните вкусове, но могат да бъдат особено предубедени, когато става въпрос за определени храни, и това е една от най-големите пречки пред откриването“, каза телевизионният метрдотел Фред Сирие, който поръча изследването, от името на Boursin plant-based.

Много съставки, включително растителните алтернативи на сиренето, имат огромни негативни предубеждения.

„Но въпреки твърденията на мнозина, че ще могат да различат растителните продукти от млечните, дори най-претенциозните гастрономи бяха заблудени от тази растителна алтернатива на сиренето, когато оставихме вкуса да говори.“

За проучването 2000 британски възрастни бяха попитани за храните, които биха отказали да ядат. 
Резултатите разкриха, че шест от 10 британци твърдят, че не харесват храни, преди дори да са ги опитали. 

Черният дроб оглавява списъка с най-мразената храна от поколение Z, следван от синьото сирене, което почти една трета (32%) отказват да ядат. 

Аншоата не е в менюто на 30% от това поколение, докато 29% избягват черния пудинг, а 26% казват „не“ на скаридите. 

Патешкото месо е забранено за 25% от поколението Z, докато 23% избягват тофу, гъби и маслини. 

И накрая, 21% дори не биха помислили да се доближат до сирене на растителна основа. 

„Има цял свят от вкусове, които чакат да бъдат изследвани, ако сте достатъчно смели“, каза г-н Сириекс.

Дори съставки, които може да отхвърлите поради предишен опит, преценки или предположения, все пак могат да ви изненадат, ако са приготвени по правилния начин.

Затова приемете предизвикателството и оставете вкуса да говори.“

Проучването идва малко след като изследванията разкриха, че емблематичните британски ястия са застрашени от изчезване през следващите пет години. 

Най-четени