В Белгия зачеркват индивидуализма (ИНФОГРАФИКА)

В националния отбор на Блегия зачеркнаха индивидуализма за предстоящия сблъсък с Япония на осминафиналите в Русия. Селекционерът на "червените дяволи" Роберто Мартинес е предупредил играчите си, че ще имат за съперник тим, който е добре организиран и може да накаже всякакъв опит за своеволия по терена.

"Нямаме загуба в 22 поредни мача нямаме никакво желание да спираме тази серия - заяви Мартинес. - Излизаме срещу Япония в много подходящ момент за нас. Намираме се в отлична форма и всичко зависи от нас. Индивидуализмът сред играчите ни не е за предпочитане срещу толкова стриктен и организиран отбор. Много са опасни на контраатака."

Белгия има девет гола и само победи от началото на световното първенство. Тимът ще опита да подобри най-доброто си представяне на Мондиал. Преди 32 години отборът игра полуфинал в Мексико.

В Белгия зачеркват индивидуализма

Япония също ще се опита да запише историческо представяне на шампионата на планетата. "Самураите" преследват първи четвъртфинал.

"Имаме огромно уважение към тях, но мисля, че сме по-добрите - каза Дрис Мертенс, една от звездите на Белгия. - Нашата цел е не само да побеждаваме, а да го правим с голова разлика".

Добрата новина за феновете на Белгия е, че голмайсторът на тима Ромело Лукаку е напълно възстановен. Нападателят получи травма в глезена при успеха над Тунис с 5:2 и дори пропусна срещата с Англия. Таранът на "Манчестър Юнайтед" се намира в убийствена форма. Само на световното в Русия вкара 4 гола и е втори по този показател - първи е Хари Кейн с 5 попадения. Лукаку се е разписвал 7 пъти в последните 4 двубоя на Белгия.

Белгия

Япония ще трябва да покаже по-добра игра за разлика от последния мач на първенството. "Самураите" загубиха с 0:1 от Полша, но се класираха на осминафиналите по брой картони, заради равните точки със Сенегал.

"Не беше приятно феновете да ни освиркват, но в крайна сметка продължихме напред", каза защитникът Готоку Сакаи.

Двубоят между Белгия и Япония е днес от 21:00 часа българско време.

Снимка: Костадин Андонов

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят