„Славия“ без Жоро Вратаря срещу „Хайдук“

Георги Петков ще е големият липсващ в тима на „Славия“ за реванша от втория квалификационен кръг срещу „Хайдук“. Капитанът на „белите“ е контузен и пропуска ключовия сблъсък. Новината зарадва хърватите, които изпитват страхопочитание към Жоро Вратаря след силните изяви преди седмица.

„Благодарение на него „Славия“ загуби с 0:1“, написа вестник „24 сата“, като посвети и цял материал на българския ветеран след двубоя.

Въпреки отсъствието на Петков, треньорът Златомир Загорчич е оптимист за предстоящия мач.

„Паднахме в Сплит, но с хубав резултат – каза специалистът. - Противникът е възможен. Ще опитаме да ги отстраним, „Хайдук“ е класен отбор. Няма да е лесно на нас, но и на тях. Трябва да сме концентрирани и да опитаме да ги излъжем. Ако имаме късмет, ще спечелим. Имаме контузени играчи, но не трябва да се отчайваме, защото има и кой да ги замести. Андрей Христов и Георги Петков са с травми. Милен Гамаков се завръща в строя. Трябва да покажем нашия характер и себераздаване по терена. Имаме идея как да изглеждаме срещу „Хайдук“, но това ще остане тайна до мача. Тимът от Сплит загуби преди дни с 1:4 от „Осиек“ в мач за първенство. Резултатът може да донесе колебание в състава на нашия съперник, но нищо повече. Ние ще се опитаме да сме малко по-различни от това, което бяхме в първия мач. Искам да изиграем силен двубой. Дузпи не тренираме никога.“

Двубоят в столицата минава за рисков. Именно заради това полицията в София ще предприеме по-строги мерки за опазване на реда, а причината са феновете на... „Левски“. Органите на реда се притесняват от евентуални сблъсъци между привърженици от Хърватия и привърженици на "сините". Причината са сблъсъците от миналия сезон, когато при гостуването на „Левски“ се стигна до бой между двете агитки в Сплит. След него бяха задържани 22-ама българи.

Снимка: СПОРТАЛ

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ