Песков: Кремъл не предоставя информация за здравословното състояние на Кадиров

Здравословното състояние на ръководителя на Чечения Рамзан Кадиров не е въпрос на администрацията на президента на Руската федерация. Това каза прессекретарят на държавния глава Дмитрий Песков пред журналисти в отговор на молба да коментира информацията в социалните мрежи за предполагаемата хоспитализация на Кадиров, съобщават руски медии.

"Нямаме никаква информация по този въпрос. Във всеки случай администрацията на президента трудно може да издаде здравни сертификати. Затова няма какво да кажем тук", обясни Песков.

В отговор на уточняващ въпрос дали Кадиров е бил в Москва миналата неделя и дали се е срещал с Владимир Путин, Песков каза: "Аз също нямам какво да кажа. Не е имало срещи с Путин".

По-рано в медиите се появи информация за влошаване на здравето на Рамзан Кадиров и хоспитализацията му в московска болница. В същото време самият глава на Чечения публикува видео от разходка след появата на подобни слухове и посъветва „всички, които не могат да различат истината от лъжата в интернет, да се разходят на чист въздух и да подредят мислите си“.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"