Търси се служебен премиер: Румен Радев пита Рая Назарян още днес

снимка: Пламен Стоименов

Президентът чака за разговори председателя на 50-ото Народно събрание още днес. 

Темата за срещата с Рая Назарян, която Румен Радев анонсира, че планира да организира без да се бави, очаквано ще бъде изборът на следващия служебен премиер. "Нямам амбиции да ставам служебен премиер", каза още преди пет дни самата Назарян в кулоарите на парламента.

Държавният глава подчерта, че Рая Назарян е единствената личност от възможния списък на служебни премиери съгласно новата Конституция, с която не е коментирал въпроса.

"Междувременно, предстои ми назначаването на служебно правителство. Списъкът от възможности, придобилият известност като "домова книга", става още по-къс и частично се обнови с избора на г-жа Рая Назарян за председател на Народното събрание. Тя е и единственият потенциален кандидат за премиер, с когото не съм обсъждал възможностите за съставяне на правителство и ще я поканя още днес, за да проведем този разговор. С всички други вече съм говорил, но ще ги чуя, за да разбера дали има промяна в тяхното становище. Помпите, че те категорично отказаха да приемат поста министър-председател. И държа да подчертая, че ще продължавам стриктно да се придържам към поверите на Конституцията, но и напомням, че последните промени драстично ограничиха периметъра ми на действие“, каза президентът Радев, приемайки неизпълнения мандат от председателя на парламентарната група на ИНТ Тошко Йорданов.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика