Медиите в Италия: Рефер удари солидно рамо на „Юве“

Даниеле Орсато, главният рефер на дербито „Интер“ - „Ювентус“, отнесе куп критики за отсъжданията си по време на голямото дерби от 35-ия кръг на Серия А. Медиите на Апенините се обединиха около мнението, че съдията е допуснал куп грешки, които в крайна сметка са повлияли на крайния резултат. Гостите от Торино спечелиха с 3:2, с което направиха важна крачка по пътя към седямата поредна титла.

В 18-ата минута Орсато изгони играча на домакините Матиас Весино и то след преглед на системата за видеоповторения ВАР. Причина за решението бе настъпване в игрова ситуация от страна на халфа при шпагат на Марио Манджукич.

„Съдията не използва здрав разум, точно както Майкъл Оливър в срещата „Реал“ (Мадрид) - „Ювентус“ (1:3)“, се казва в материал на „Гадзета дело Спорт“, визирайки отсъдената дузпа в 93-ата минута за „белия балет“. - Това беше най-голямата му грешка.“

„Кориере дело Спорт“, друга водеща медия в Италия, пък писа оценка 3 от 10 на Орсато.

А българският национал Андрей Гълъбинов не взе участие при загубата с 1:3 на неговия тим „Дженоа“ при визитата на „Аталанта“. Борещият се за място в Лига Европа „Милан“ пък надви „Болоня“ с 2:1 в друга среща от кръга.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят