Роналдо в „Реал“, Бейл в „Юнайтед“

Две големи трансферни бомби почти паднаха край „Сантяго Бернабеу“! Но при нито една от двете не става дума за нов играч на „Реал“.

Кристиано Роналдо за второ поредно лято играе филма „Иди ми, дойди ми“. След 3:1 срещу „Ливърпул“ във финала на Шампионската лига заговори в минало време за „Реал“. Часове по-късно добави, че е избързал с думите си. А при купона по случай трофея на прочутия площад Пласа дел Сол в Мадрид пред 83 000 души се врече във вярност на „кралете“. Роналдо каза: „Нямам търпение да се видим следващия сезон!“

Като че ли Кристиано просто не може да приеме, когато не е в епицентъра на събитията. А след гола със задна ножица срещу „Ювентус“ в четвъртфинала на Лигата в началото на април формата му пак драстично спадна. Миналото лято се прави на обиден по време на купата на конфедерациите и не искаше да говори за „Реал“. Накрая обаче остана. Явно така ще се случи и сега.

Чашата на търпението обаче преля при Гарет Бейл. 28-годишният уелсец също вкара феноменална задна ножица, при това на финала. За втори път е героят на „Реал“ в големия мач на Шампионската лига, но си седи редовно на резервната скамейка. Сега дойде ред на Жозе Моуриньо да действа смело и да изисква от собствениците на „Манчестър Юнайтед“ да върнат на Острова бившия ас на „Тотнъм“. Бейл се оплакал, че Зинедин Зидан почти не говори с него. Уелсецът е твърде млад и твърде добър, за да бъде резерва дори в европейския шампион. „Юнайтед“ пък се нуждае от истинска емблематична фигура, която да копира успешните времена от ерата на сър Алекс Фъргюсън. Явно е, че Роналдо никога повече няма да играе на „Олд Трафорд“ с червена фланелка освен в бенефиси след края на кариерата си.

Проблемът на Бейл са контузиите. Общо има 11, откакто е в „Реал“. Принудително трябваше да почива в 40 от последните 60 официални мача. Но „Реал“ не иска да свали и цент от платените на „Тотнъм“ 100 милиона евро. Въпреки това Бейл има всички основания да се чувства пренебрегнат. Дори с малко мачове има 21 гола. А през 2016-а бе най-добрият мадридист в рейда към 12-ата Шампионска лига, изведе Уелс на полуфинал на Евро 2016, но накрая не бе дори в тройката за „Златната топка“.

Затова и след като получи приза за №1 на финала срещу „Ливърпул“, Бейл си позволи да вземе думата. „Много съм разочарован – отсече уелсецът. - Заслужавах да бъда титуляр. Искам да играя всяка седмица. Ако не мога в „Реал“, ще мога на друго място. Сега искам да се насладя на момента и да си почина. После ще седнем на голямата маса, с когото трябва, и ще обсъдим бъдещето ми.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят