Ветеран на 97 г. с медал от ЦСКА

Ветеран на 97 години получи медал по случай юбилея на ЦСКА. Ганчо Василев пристигна на стадион „Българска армия“ с извинението, че не могъл да присъства на големите тържества в събота. Вече на 97 лета той игра за „червените“ в периода 1949-1954 година. Спортният директор Пламен Марков посрещна един от първите герои на ЦСКА и му връчи медал и фланелка.

Роденият в Русе ветеран е шампион и носител на купата на България с „червените“. Шефът на музея на славата Александър Манов си спомни как като млад репортер е изпратил Василев на летището, когато отивал да играе за „Брженов“ (Прага). Впоследствие българският футболист е защитавал цветовете и на „Мюнхен 1860“.

На „Българска армия“ се събраха легенди от екстракласа 3 дни след юбилея. Аспарух Никодимов „селекционира“ своите звезди, отстранили „Нотингам“ и „Ливърпул“. Най-голямата атракция беше Цветан Йончев, който се завърна от Щатите за празника. Присъстваха още Марков, Георги Велинов, Георги Илиев и вездесъщият масажист Христо Запрянов-Доцента. Аплодисменти обра снимка на известния фотограф Бончук Андонов, която Йончев получи от мача ЦСКА - „Ювентус (2:1) през 1975 г. - в дуел с големия Клаудио Джентиле. „Ще си я сложа на видно място у дома“, рече рекордьорът по голове в КЕШ за България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ